Menu

Help

Hier vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen en de antwoorden daarop.
Wilt u weten hoe de website werkt? Lees het in Hoe werkt het.
 1. Registratie / Gratis proberen
 2. Account en boektegoed
 3. Cadeau- en kortingsbonnen
 4. Inhoud, schrijven en afbeeldingen
 5. Kaft
 6. Boek bestellen en betalen
 7. Boek leveren
 8. Algemeen

Registratie / Gratis proberen

 • Wat is het verschil tussen ‘Gratis proberen’ en ‘Registreren’?

  De gratis versie geeft u een beperkte toegang tot onderdelen van de website: hoofdstuksuggesties bekijken, schrijven en bewerken (inclusief vragen, oefeningen en bronnen). Met het verlaten van de site zullen uw gegevens niet worden opgeslagen. Wanneer u zich registreert krijgt u, na betaling, volledig toegang tot alle hoofdstuksuggesties en een privéomgeving op de website waar alleen u toegang toe heeft. Daar kunt u vellig uw levensverhaal opschrijven. Tevens ontvangt u het eerste exemplaar van uw boek gratis.

 • Wat is het verschil tussen registreren en inloggen?

  Om toegang tot de volledige versie van Mijn Leven als Verhaal te krijgen moet u zich eenmalig registreren. Daar zijn kosten aan verbonden, tenzij u een kortings- of cadeaubon van Mijn Leven als Verhaal heeft. U wordt dan gevraagd om uw e-mail, wachtwoord en andere persoonlijke gegevens in te vullen. Hierna kunt u meteen aan de slag. Tegelijkertijd krijg u per e-mail een bevestiging toegestuurd dat uw account geactiveerd is. Met uw e-mail en wachtwoord kunt u de volgende keer inloggen.

 • Ik ben gratis aan het proberen en wil mijn tekst en afbeeldingen bewaren. Kan dat?

  Als u uw tekst wilt bewaren zijn er twee opties; U kunt een boekvoorbeeld (pdf) genereren zodat u de tekst op uw computer kunt bewaren en eventueel uitprinten. Of u kunt zich registreren. Hiermee heeft u direct toegang tot alle opties en wordt de tekst die al u geschreven heeft bewaard zodat u kunt doorwerken tot  u uw boek af hebt. 

 • Zijn mijn gegevens veilig bij Mijn Leven als Verhaal?

  Uw gegevens zijn optimaal beveiligd. Alle gegevens worden opgeslagen op een server die aan de hoogste beveiligingseisen voldoet. Een aantal gegevens, zoals uw wachtwoord, worden versleuteld in de databank opgeslagen waardoor ze zelfs voor ons niet zichtbaar zijn. Zonder dit wachtwoord kan niemand bij de gegevens die u heeft opgeslagen. Denkt u ook zelf aan de vertrouwelijkheid van uw wachtwoord. Geef dit niet zomaar aan derden en geef niet iedereen toegang tot uw computer! Verder moet u zich realiseren dat als u een medeschrijver heeft toegevoegd deze alles wat u geschreven heeft kan bekijken en veranderen. Wilt u dit niet dan moet u de medeschrijver verwijderen. Bank- en betaalgegevens worden nooit opgeslagen.

Account en boektegoed

 • Hoe kan ik mijn profiel bekijken?

  U moet eerst ingelogd zijn om bij uw profiel te kunnen komen. Dan klikt u op ‘Profiel’ (boven in oranje) en u komt vanzelf in uw eigen omgeving. Daar kunt u uw persoonlijke gegevens vinden, een medeschrijver toevoegen of verwijderen en  boekbestellingen beheren.

 • Waar kan ik mijn wachtwoord veranderen of mijn persoonlijke gegevens wijzigen?

  Als u in ‘Profiel' bent, kunt u alle gegevens aanpassen,ook uw wachtwoord. Dit kan alleen als u de hoofdschrijver bent. Een eventuele medeschrijver kan uw profielgegevens niet aanpassen.

 • Ik ben mijn wachtwoord vergeten – wat nu?

  Geen probleem. Onder de knop 'Inloggen' vindt u een link, die u helpt: Klik boven rechts op ‘Inloggen’. Klik dan op ‘Ik ben mijn wachtwoord vergeten’.  

  Vul hier uw e-mailadres in. U ontvangt dan binnen enkele minuten een e-mail met een nieuw wachtwoord. Die kunt u later in uw profiel aanpassen.

 • Ik heb een nieuw e-mailadres, waar kan ik dit aanpassen?

  Uw e-mailadres kunt u heel gemakkelijk als volgt veranderen: Log in met uw oude e-mail-adres, rechtsboven op de voorpagina. Klik in de navigatiebalk linksboven op ‘profiel’. Voer in het veld ‘e-mail’ uw nieuwe e-mailadres in. Om de wijzigingen vast te leggen klikt u op ‘opslaan’.

 • Kan ik mijn account ook verwijderen

  U kunt e-mail sturen met het verzoek om opzegging sturen naar info@mijnlevenalsverhaal.nl. Wij zorgen er dan voor dat het account verwijderd wordt. U krijgt hiervan per mail een bevestiging.
 • Hoe lang is mijn account geldig?

  U kunt na de registratie zonder meerkosten één jaar van de website gebruik maken en het bijbehorende boek gratis laten drukken.

 • Hoe lang is mijn boektegoed geldig?

  Het boektegoed heeft dezelfde geldigheidsdruur als de account, tenzij de geldigheidsduur van de account is verlengd (verlenging van de accout houdt niet verlenging van het boektegoed in).

Cadeau- en kortingsbonnen

 • Hoe koop ik een cadeaubon?

  U kunt geen cadeaubon meer kopen bij Mijn Leven als Verhaal.
 • Kan ik cadeaubonnen of kortingsbonnen voor geld inwisselen?

  Nee, de cadeaubon en kortingsbon zijn alleen inwisselbaar op de site van Mijn Leven als Verhaal voor het betreffende product.

 • Hoe verzilver ik mijn cadeau-/ kortingsbon?

  Bij het registeren. In het registratieformulier bevindt zich een veld waar de cadeau-/ kortingscode ingevuld kan worden.
 Een cadeau-/ kortingsbon kan maar één maal verzilverd worden. De geldigheidstermijn staat vermeld op de cadeau-/ kortingsbon.

 • Ik ben per ongeluk de cadeaubon kwijtgeraakt. Wat nu?

  Helaas is Mijn Leven als Verhaal  niet verantwoordelijk voor verlies of diefstal van cadeaubon.

Inhoud, schrijven en afbeeldingen

 • Hoe kan ik samen met anderen een boek maken?

  U kunt in uw profiel een medeschrijver opgeven. Let er wel op dat u niet tegelijkertijd in hetzelfde hoofdstuk gaat werken. Er kan maar één persoon als medeschrijver toegevoegd worden.
 • Ik wil met meerdere mensen een boek schrijven. Kan dat?

  U kunt in uw profiel maar één medeschrijver opgeven. Let er wel op dat u niet tegelijkertijd in hetzelfde hoofdstuk gaat werken.  Meer schrijvers toevoegen is nu nog niet mogelijk. Laat het ons weten indien u daarin geïnteresseerd bent. Wat natuurlijk wel kan is achter elkaar verschillende medeschrijvers opgeven. 

 • Is het mogelijk om de correcties en aanvullingen van de medeschrijver te markeren zodat het overzichtelijk is wat er veranderd is in de tekst?

  De correcties en aanpassingen worden niet gemarkeerd. Deze faciliteit zou de website een stuk duurder hebben gemaakt. We vonden betaalbaarheid belangrijker en zijn ervan uitgegaan dat de "samenschrijvers" regelmatig overleg over de tekst hebben. In ieder geval is verstandig af te spreken wie wanneer aan welke hoofdstukken werkt. Dit om te voorkomen dat u onbedoeld elkaars aanpassingen overschrijft.

 • Ik wil schrijven over een thema dat niet tussen de suggesties staat. Hoe kan ik eigen hoofdstukken toevoegen?

  U kunt op elk moment nieuwe hoofdstukken aan uw boek toevoegen. U bepaalt zelf de plek, en u kunt ze ook op elk moment uitsluiten of verplaatsen.

 • Ik heb mijn levensverhaal al in een ander programma geschreven, zou ik het naar Mijn Leven als Verhaal kunnen importeren?

  U kunt vanuit verschillende tekstbestanden met de kopieer- en plakfuncties de geschreven tekst invoeren* in een bestaand of nieuw hoofdstuk op de website van Mijn Leven als Verhaal. De opmaak zal wel anders zijn.

  * Op sommige computers die een recente versie van Explorer gebruiken, werkt het plakken soms niet goed. In zo'n geval raden we aan met een andere browser te werken, bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Safari. Misschien heeft u die ook op uw computer staan. Anders kunnen ze gratis van internet worden gedownload. 

 • Het lukt niet om gekopieerde tekst te plakken, wat nu?

  Op sommige computers die een recente versie van Explorer gebruiken, werkt het plakken soms niet goed. In zo'n geval raden we aan met een andere browser te werken, bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Safari. Misschien heeft u die ook op uw computer staan. Anders kunnen ze gratis van internet worden gedownload.
 • Mijn eerder in een ander programma geschreven tekst ziet er na invoeren raar uit. Wat moet ik doen?

  De website kent een professionele opmaak die tot een mooi boek leidt. Opmaak van uw eerder geschreven tekst die daarin niet past kan niet worden overgenomen. Wat bijvoorbeeld niet kan is uitlijning aan de rechter kant. Daarnaast kunnen documenten veel onzichtbare opmaaktekens bevatten die niet altijd goed worden overgezet. Wellicht bevat uw tekst zulke tekens. Om die onzichtbare tekens weg te halen is een optie om het originele bestand eerst in de tekstverwerker waarop het geschreven is, als 'plain text'  op te slaan. Daarmee worden die opmaaktekens verwijderd. Daarna kan het document opnieuw in uw tekstverwerker worden geopend en vervolgens van daaruit opnieuw geplakt op de website.
 • Ik wil een heel ander verhaal schrijven, geen levensverhaal. Kan dat?

  U bent vrij om ook over andere thema’s te schrijven op de website van Mijn Leven als Verhaal. U kunt de hoofdstuksuggesties allemaal uitsluiten.

 • Hoe kan ik wijzigingen ongedaan maken of verwijderde tekst terughalen?

  Het gebeurt ons allemaal dat we per ongeluk tekst weghalen of onjuist aanpassen. Dat willen we ongedaan maken. En dat kan. Zolang u nog in hetzelfde hoofdstuk bent (dus het hoofdstuk niet hebt ‘verlaten’) is het mogelijk om meerdere stappen ongedaan te maken. Bent u te veel stappen teruggegaan? Dan kunt u ook weer ‘vooruit’.

  De laatst uitgevoerde actie of acties ongedaan maken:
  Klik op (‘Ongedaan maken’) op de werkbalk.


  Ongedaan gemaakte acties opnieuw uitvoeren:
  Als u een actie die u ongedaan hebt gemaakt opnieuw wilt uitvoeren, klikt u op (‘Opnieuw uitvoeren’)  op de werkbalk.

  Terughalen van tekst die u zelf niet meer heeft (niet geldig in de ‘Gratis proberen’ versie)

  Heeft u het hoofdstuk verlaten en bent u belangrijke tekst kwijt? In de meeste gevallen kunnen wij u helpen.  De website bewaart de tekst automatisch elke 30 seconden en daarvan wordt een back-up gemaakt die we tot zeven dagen terug bewaren.  Laat dus zo snel mogelijk weten in welk hoofdstuk u tekst bent kwijtgeraakt, dan kunnen we proberen die in de back-up terug te vinden.

  Bent u de tekst langer dan zeven dagen geleden kwijt geraakt? Helaas, dan kunnen we u niet meer helpen.

  Het is daarom goed om nadat u veel geschreven heeft, zelf een boekvoorbeeld (pdf) aan te maken en op uw eigen computer te bewaren.

 • Ik wil een hoofdstuk verwijderen. Hoe doe ik dat?

  U kunt op elk moment een hoofdstuk verwijderen uit uw boek. Dat doet u door in de inhoudspagina op de ‘X’ (uitsluiten) te klikken. Het betreffende hoofdstuk wordt niet echt gewist. U kunt op elk moment het hoofdstuk weer terugzetten door in de uitgesloten lijst - links op de inhoudspagina – op ‘+’ te klikken. Een volledige verwijdering van een hoofdstuk is nu nog niet mogelijk.

 • Wat betekent een hoofdstuk uitsluiten? Kan ik dat terugdraaien?

  Een hoofdstuk uitsluiten betekent dat dat hoofdstuk niet in de pfd van uw boekvoorbeeld en ook niet in uw boek komt te staan. Het hoofdstuk blijft op de website bereikbaar en wordt niet verwijderd. Op elk moment kunt u het hoofdstuk weer terugzetten bij uw boekinhoud.

 • Ik zie hoofdstukken in mijn boekoverzicht maar die vind ik niet terug in de pdf die ik genereer. Hoe kan dat?

  In de pdf (boekvoorbeeld) komen alleen hoofdstukken waarin u  iets heeft geschreven. Lege hoofdstukken worden niet meegenomen.

 • Ik wil een andere volgorde in de hoofdstukken. Kan dat?

  U kunt de volgorde van de hoofdstukken zelf bepalen. Gebruik hiervoor de pijlen omhoog en omlaag op de 'Schrijven'-pagina.

 • Ik wil in mijn boek een ander lettertype of een andere opmaak. Kan dat?

  De website kent een professionele opmaak die tot een mooi boek leidt. Dat betekent dat de opmaak en het lettertype vast liggen.

 • Hoe kan ik afbeeldingen toevoegen? Waar komen ze in mijn boek terecht?

  U kunt bij elk hoofdstuk een of meerdere afbeeldingspagina’s toevoegen, dat doet u met de afbeeldingenknop. U moet dan een sjabloon kiezen (1, 2 of 3 foto’s per pagina) en vervolgens uw afbeeldingen uploaden. De pagina's met foto's worden aan het eind van het hoofdstuk geplaatst. U kunt het resultaat in het boekvoorbeeld (pdf) zien. 

  Hier kunt u een video bekijken hoe dat werkt.

 • Mijn foto’s en documenten zijn niet digitaal, hoe kan ik ze aan mijn boek toevoegen?

  Met behulp van een scanner kunt u uw eigen foto’s en documenten omzetten naar een digitaal bestand. Dit bestand kan dan in Mijn Leven als Verhaal  aan het betreffende hoofdstuk toegevoegd worden. Wij raden aan om uw foto's en afbeeldingen te scannen op een resolutie van 300 dpi. Foto's die gescand worden op een resolutie lager dan 150 dpi zullen minder mooi uitkomen in uw gedrukte boek.
 • Ik heb geen scanner. Hoe voer ik afbeeldingen dan in?

  Heeft u zelf geen scanner of heeft u geen zin om alle foto's en documenten voor in uw boek te scannen? U kunt dit door een scanbedrijf laten doen. Zo'n bedrijf kunt u vinden via een zoekopdracht op deze term op Google.
 • Kan ik nog op de website iets aan mijn afbeeldingen veranderen?

  Het is niet mogelijkheid om afbeeldingen op de website van Mijn Leven als Verhaal aan te passen. U zult dat met een speciaal beeldbewerkingsprogramma moeten doen voordat u de afbeelding uploadt.

 • Hoe maak ik een boekvoorbeeld (pdf)?

  Om een indruk te krijgen  hoe uw boek eruit gaat zien, kunt u een boekvoorbeeld van uw boek maken. Als u klikt op de knop 'Maak boekvoorbeeld' wordt een pdf-bestand aangemaakt. In uw computer wordt dit opgeslagen op het bureaublad of in de map “downloaded items”. U kunt het daarna openen met het programma Adobe Acrobat Reader. Bijna op alle computers is het programma Adobe Acrobat Reader aanwezig. Mocht u het niet hebben, dan kunt u dit gratis downloaden op www.adobe.nl/reader. Met het maken van een boekvoorbeeld kunt u controleren of het resultaat naar uw zin geworden is. U kunt zoveel boekvoorbeelden maken als u wilt. Het boekvoorbeeld heeft een lage resolutie. De kaft van uw boek is in het boekvoorbeeld niet zichtbaar.

 • Als ik mijn boekvoorbeeld bekijk, zie ik dat er af en toe een lege pagina tussen zit. Kan ik die weghalen?

  De automatische opmaak is in zo verre dwingend dat hoofdstukken altijd op een oneven pagina (dus rechts) beginnen. Dat is zo gedaan omdat het zo mooier oogt. Daardoor kan het zo zijn dat na het voorgaande hoofdstuk een even pagina (links) leeg blijft. Als u dat niet wilt is de oplossing het voorgaande hoofdstuk langer of korter te maken door extra afbeeldingen of tekst toe te voegen of juist weg te halen.

 • De foto’s in het boekvoorbeeld (pdf) zien er niet mooi uit. Moet ik hier iets aan doen?

  Wij raden aan om uw foto's en afbeeldingen te scannen op een resolutie van 300 dpi. Foto's die gescand worden op een resolutie lager dan 150 dpi zullen minder mooi uitkomen in uw gedrukte boek. In het boekvoorbeeld (pdf) worden foto’s en afbeeldingen in een lagere resolutie weergegeven dan in het uiteindelijke boek.

 • Sommige foto's komen gedraaid op de website terecht. Hoe komt dat?

  De website verandert of roteert de foto’s niet. Sommige fototoestellen tonen afbeeldingen die niet rechtop staan geroteerd, maar roteren het bestand niet echt. Als zo'n foto op de website wordt ingevoerd staat hij dus niet rechtop. Meestal is het voldoende de afbeeldingen die u op de website wilt invoeren eerst in een fotobewerkingsprogramma te openen en vervolgens daarin op te slaan ("save" dus niet alleen importeren). Als u daarna invoert op de website staat de foto waarschijnlijk meteen recht.

 • Kan ik een boekvoorbeeld van mijn boek bekijken voordat ik het boek naar de drukker stuur?

  Als u wilt zien hoe de gedrukte pagina's er uit komen te zien, kunt u altijd klikken op de knop 'Maak boekvoorbeeld'. Als u een foutje vindt of nog iets wilt veranderen, kunt u het dan nog gemakkelijk aanpassen.
  Let op: in het boekvoorbeeld worden afbeeldingen met een lage resolutie getoond. De hogeresolutieversies van de afbeeldingen worden bij het drukken gebruikt en als zodanig weergegeven in het afgedrukte boek. Ook is de kaft in het boekvoorbeeld niet zichtbaar.

 • Hoe kan ik pagina's van het boekvoorbeeld afdrukken op mijn printer thuis?

  Als u een idee wilt krijgen van hoe uw verhaal in boekvorm eruit ziet, kunt u de binnenste pagina's van uw boek (maar niet de kaft) afdrukken op uw eigen printer. Het is vaak makkelijker om uw werk op papier te controleren dan op het computerscherm. Daarom raden we aan dat u uw boek eerst afdrukt en controleert voordat u het bestelt. Wellicht kunt u aan een vriend(in), familielid of een professionele redacteur vragen om even een frisse blik op uw afgedrukte pagina's te werpen. U kunt het  bestand openen met Adobe Acrobat Reader en:

  1. Kies Bestand > Afdrukken...
  2. Selecteer in het dialoogvenster of alleen bepaalde pagina's of het hele boek afgedrukt moet worden.

  Let op: deze afdrukken zien er waarschijnlijk heel anders uit dan wat er op het scherm wordt weergegeven, omdat uw printer de kleuren niet kan corrigeren en kalibreren. Er wordt ook een watermerk van Mijn Leven als Verhaal op de pagina's afgedrukt.

 • Hoe kan ik de taal van de spellingscontrole veranderen?

  Als u op uw computer Firefox of Chrome gebruikt, dan maakt de spellingscontrole rode lijntjes onder de woorden terwijl u aan het typen bent. De taal van de spellingscontrole is eenvoudig te wijzigen. Klik daarvoor met de rechtermuisknop op een rood onderstreept woord, dan kunt u in het pop-upmenu de taal wijzigen en eventueel een andere taal toevoegen.

 • Wat is het maximum aantal pagina's per boek?

  Het maximaal aantal pagina’s per boek is 650. U kunt het boekvoorbeeld gebruiken om te controleren hoeveel pagina's uw boek bevat.

Kaft

 • Ik wil meer kleurmogelijkheden om mijn kaft te ontwerpen. Kan dat?

  Op dit moment zijn er twee kleuren om uit te kiezen. De keuze hoeft u pas te maken bij het bestellen van het boek. Wilt u meer opties? Laat het ons weten als u daarin geïnteresseerd bent. Bij voldoende belangstelling komen er in de toekomst misschien meer kleuren beschikbaar.

 • Mijn afbeelding past niet goed op de kaft. Wat nu?

  U kunt liggende of staande afbeeldingen toevoegen aan uw kaft. Om de afbeeldingen passend te krijgen is het handig om te weten dat de afmeting 1313 pixel breed bij 1962 pixels hoog is. Om niets van uw afbeelding kwijt te raken of witte randen te vermijden dient de afbeelding in het juiste formaat ingevoerd te worden. Dat moet u doen voordat u de foto uploadt. Het is niet mogelijk om het formaat op de website van Mijn Leven als Verhaal  aan te passen.

 • Kan ik op de kaft een zwart-witte of een kleurenfoto gebruiken?

  U kunt op uw kaft een zwart-witte of kleurenfoto gebruiken, beide opties zijn mogelijk.

 • Ik wil mijn kaft in hoogglans. Hoe doe ik dat?

  De keuze voor hoogglans en kleur van de kaft maakt u pas bij het bestellen. Tijdens het bestellen wordt er gevraagd welke opties u wilt. Er zijn geen extra kosten aan verbonden.

 • Is een harde kaft ook mogelijk?

  Een harde kaft is mogelijk tegen meerprijs. Bij het bestellen van het boek kunt u de uitvoering van de kaft (zacht of hard) kiezen.

Boek bestellen en betalen

 • Waarom moet ik het boek controleren?

  Gedurende de bestelprocedure wordt u gevraagd uw boek zelf te controleren. Het resultaat op scherm verschilt van hoe het boek eruit ziet. Een boekvoorbeeld (pdf) geeft u een goed inzicht hoe uw boek eruit gaat zien zodat u later niet voor verrassingen komt te staan. Controle is dus erg belangrijk en geeft u de mogelijkheid om fouten eruit te halen. Na controle kunt u uw boek bestellen.

 • Ik wil mijn kaft in hoogglans. Ik wil dat mijn kaft een andere kleur heeft. Hoe doe ik dat?

  De keuze voor hoogglans en kleur is achteraf bij het bestellen. In het bestelscherm kunt u aangeven welke optie u wilt. Er zijn geen extra kosten aan verbonden.

 • Op welke manier kan ik mijn online bestelling betalen? Is het veilig?

  Uw bestelling kunt u via IDEAL betalen. Als u een cadeau- of kortingsbon hebt, kunt u daar ook mee afrekenen tijdens de registratie. Dit doet u in het codeveld bij het registeren.  Alle betalingen verlopen via een SSL-verbinding. De betaling loopt via onze betaalprovider Buckaroo en wordt versleuteld.

 • Hoeveel kost het om een boek af te drukken?

  Het eerste boek is bij de registratiekosten inbegrepen tot en met 60* pagina’s. Bij meer pagina’s is een meerprijs verschuldigd. Een extra standaartboek kost 29,- euro. Het bedrag is inclusief btw en verzendkosten binnen de EU.

  *(per 1 januari 2019 is een standaardboek maximaal 60 pagina's voor nieuwe registraties. De wijziging is dus niet van invloed voor klanten die voor 1 januari 2019 hebben geregistreerd)

 • Hoe lang duurt het voor ik mijn boek thuisbezorgd krijg?

  Bestelde boeken worden in principe vanaf 7 werkdagen (zachte kaft) tot 15 werkdagen (harde kaft) bij u thuis afgeleverd (binnen Nederland). Indien het verzendadres buiten Nederland is zal de bezorgtijd langer zijn.

 • Kan ik mijn bestelling veranderen of annuleren?

  In principe niet.  Wij verzoeken u om vόόr het bestellen uw boekvoorbeeld in pdf-formaat zeer goed te controleren.

 • Waarom zijn de kleuren op mijn scherm anders dan in mijn boek?

  Het is een uitdaging om afbeeldingen die met geïntegreerde achtergrondverlichting op het scherm worden weergegeven precies zo scherp en helder op papier te krijgen. Denk eraan dat donkere afbeeldingen er nog donkerder uitzien op de pagina, dus houd er rekening mee dat er geen licht door de foto's heen schijnt, zoals op een beeldscherm. Pas de foto's aan indien nodig/mogelijk.
  Meestal ligt het verschil in helderheid en kleur aan uw monitor, de kleuren kunt u aanpassen door helderheid, contrast en andere instellingen te veranderen.  Professionals gebruiken een calibratie-proces, om de kleuren van de monitor zo in te stellen dat deze op de belichte foto zullen uitkomen. Bij donkere foto's kunt u de helderheid en het contrast van de foto’s aanpassen met een programma voor fotobewerking.

 • Ik ben niet tevreden met mijn boek. Wat nu?

  Zijn er bij het drukken gebreken ontstaan in uw boek? U krijgt gratis een nieuw exemplaar. Wij stellen het bijzonder op prijs dat u het ons onmiddellijk laat weten wanneer u niet tevreden bent. We vervangen alleen boeken waar technische problemen mee zijn. Dus niet als u bijvoorbeeld zelf onscherpe foto's of foto's met een te lage resolutie hebt aangeleverd of wanneer u een product bij nader inzien niet mooi vindt.

 • Biedt Mijn Leven als Verhaal ook kwantumkorting aan?

  Wilt u een grote oplage (meer dan 25 boeken per bestelling) van uw boek bestellen? Dan biedt Mijn Leven als Verhaal u een kortingstarief. Wilt u meer weten over de kwantumkorting? Kijk bij  Diensten & prijzen voor meer informatie.
 • Kan Mijn Leven als Verhaal het ISBN-nummer aanvragen?

  Op dit moment kan dat nog niet, laat weten als u daarin geïnteresseerd bent. In de toekomst gaan we het eventueel aanbieden.

Boek leveren

 • Hoe lang is de levertermijn van Mijn Leven als Verhaal? En wie bezorgt mijn boek?

  Uw boek verzenden wij met PostNL. Voor bezorging in Nederland geldt een levertermijn van 7 werkdagen als wordt gekozen voor een zachte kaft en 15 werkdagen voor een harde kaft. Deze levertijd geldt als indicatie en niet als absolute termijn. Mijn Leven als Verhaal is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van overschrijding van deze levertijd. Uiteraard geldt de termijn vanaf het moment dat uw betaling ontvangen is. Wij doen er alles aan om uw boek tijdig te leveren.
 • Kan ik mijn boek ook naar andere adressen op laten sturen?

  U moet per afleveradres een aparte bestelling doen. Elke boekbestelling kan op een ander adres (binnen Nederland) afgeleverd worden.

 • Kan ik het boek ook naar buitenland versturen?

  Op dit moment kan uw boek alleen verstuurd worden naar een adres binnen de EU. Indien u uw boek naar een adres buiten de EU wilt opsturen raden we u aan om het naar uw eigen adres op te sturen en het daarna zelf door te sturen.

Algemeen

 • Hoe is mijn privacy beschermd?

  Uw gegevens zijn optimaal beveiligd. Alle gegevens worden opgeslagen op een server die aan de hoogste beveiligingseisen voldoet. Een aantal gegevens, zoals uw wachtwoord, worden versleuteld in de databank opgeslagen waardoor ze zelfs voor ons niet zichtbaar zijn. Zonder dit wachtwoord kan niemand bij de gegevens die u heeft opgeslagen. Denkt u ook zelf aan de vertrouwelijkheid van uw wachtwoord. Geef dit niet zomaar aan derden en geef niet iedereen toegang tot uw computer! Verder moet u zich realiseren dat uw eventuele medeschrijver alles wat u geschreven heeft kan bekijken en veranderen. Wilt u dit niet dan moet u de medeschrijver verwijderen. Verdere informatie over privacy kunt u lezen in onze privacy-verklaring.
 • Hoe stel ik een vraag?

  Klik op de bovenstaande knop 'contact' om een vraag te stellen. We zullen uw vraag zo snel mogelijk via e-mail beantwoorden.

 • Hoe kan ik me inschrijven voor de nieuwsbrief van Mijn Leven als Verhaal?

  Om steeds op de hoogte te blijven kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief. Ga hiervoor naar de website en vul onderin, onder het kopje Nieuwsbrief uw e-mailadres in.

Maak boekvoorbeeld

Bekijk regelmatig een up-to-date voorbeeld van uw boek. Tip: Print de pdf of sla hem op.

Let op: Uw uitendelijke boek wordt mooier. Het boekvoorbeeld is in lage kwaliteit, met watermerk en zónder de kaft.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van acties en updates


“Herinneringen zijn dagboekbladzijden, die we altijd bij ons dragen.”

Waldrip

Top